Home

Insula belina

Despre insula Belina, micul paradis din județul Teleorman, jurnaliștii de la HotNews.ro scriau, în luna mai, că este locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea, unde a mers și cu fostul premier Sorin Grindeanu, pe vremea în care cei doi erau în relații bune. La Belina, brațul Pavel, se poate pescui caraş, crap şi peşti răpitori, inclusiv ştiucă, după cum reiese din datele. Asteptarea a luat sfarsit! Guvernul a adoptat o hotarare prin care Insula Belina revine in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si in administrarea Apelor Romane. Un anunt in acest sens a fost facut, astazi, de seful Cancelariei premierului, Ionel Danca, care a precizat ca decizia este, practic, o reparatie a unei monstruozitati juridice realizate de PSD cu.

Belina e o metaforă a României. Odată ce am înțeles ce s-a întâmplat în ultimii ani cu această bucată de pământ, am înțeles mai bine și ce se întâmpla cu Rom.. Imagini uluitoare! Cum arată, de fapt, insula Belina. Oaza de lux a lui Liviu Dragnea a fost filmată în premieră. Cei de la DIGI24 au reușit, cu greu de altfel, să pătrundă în ceea ce se vroia a fi paradisul lui Liviu Dragnea, și au reușit să filmeze ce se află pe celebra insulă, printre care o construcţie cu aproximativ 10 camere în care erau cazaţi liderii PSD atunci când.

Belina, insula pe care nu o mai vrea nimeniMinistrul Mediului, despre insula Belina: Tot ce este

Astăzi, insula Belina revine în administrarea statului, a anunțat Ludovic Orban. Orban a mai spus că ministerul Mediului urmează să reglementeze aspectele legate de administrarea celor două entități. Sigur, după aia, trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal în Insula Belina şi trebuie dispuse toate măsurile necesare O echipă Digi24 a reuşit să filmeze, în premieră, oaza de relaxare amenajată de compania Tel Drum pe Insula Belina. E locul în care venea să îşi petreacă timpul liber fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea, însoţit şi de alţi lideri social democraţi. Pe insulă a fost amenajată şi o mică fermă. Insula, preluată în urmă cu 7. Cum arată insula Belina, unde Dragnea își ducea prietenii la pescuit. GALERIE FOTO. Autoritățile au făcut verificări, luni, în Insula Belina, care recent a trecut în administrarea statului, după ce în 2013 a fost închiriată de Consiliul Judeţean Teleorman firmei Tel Drum, deținută de fiul lui Liviu Dragnea Luciul de apa, terenul din zona insula Belina si bratul Pavel aduna impreuna 3.472.658 metri patrati, adica 347 de hectare. Aici mai sunt si 36.936 metri patrati de constructii, diguri si parapete. Pana in 2013, proprietatile au fost in curtea Apelor Romane, filiala Administratia Bazinala de Apa - Arges-Vedea, condusa atunci de Adrian Moisescu

VIDEO/ Cum Arată Insula Belina, Micul Paradis Din

Ionel Dancă: „Hotărârea prin care insula Belina reintră în

Ministrul Mediului, şocat de ce a găsit pe insula Belina: Totul este. Aşa cum a promis, ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizitat luni Insula Belina, reintrată în domeniul public, după ce a fost scoasă din proprietatea statului şi trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman apoi transferată la firma Tel Drum. Insula Belina şi Braţul Pavel intraseră în 2013 în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat, la doar câteva zile după ce a intrat în administrare, firmei Tel Drum. Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în dosarul deschis de DNA pe această temă Insula Belina, la loc comanda. 21 mai 2020 (R.C.) Politică 23. Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că insula Belina și brațul Pavel revin în administrarea statului. Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina și a brațului Pavel, a afirmat premierul Insula Belina reintră în proprietatea statului. Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina revine în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române. Un anunț în acest sens a fost făcut, ieri, de şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, care a precizat că decizia. Insula Belina si Bratul Pavel au revenit in administrarea Apelor Romane, dupa ce Consiliul Judetean Teleorman a decis sa redea cele doua obiective statului. Situatia este neclara in cazul imobilelor construite ilegal pe insula. Consiliul Judetean Teleorman a adoptat, luni, un proiect de hotarare prin care Insula Belina si Bratul Pavel au trecut.

Belina - Episodul 1 - Insula Comorilor - YouTub

 1. Insule lacustre. Insula Ada, lângă Năvodari. Insula Bisericuța. Insula Ceaplace. Insula Dealul Beci. Insula Ostrov (Călimănești) Insula Ostrov (Năvodari) Insula Ovidiu. Insulele Prundu cu păsări
 2. Insula Belina a fost, timp de cinci ani, fieful Tel Drum, capturată total de statul paralel al lui Liviu Dragnea. Pana în ziua de astăzi am aflat nu mai mult decât vârful aisbergului despre ceea ce s-a petrecut acolo, şi cat de departe au mers fărădelegiile. În schimb, există informaţii suficiente de la oamenii din zonă pe care.
 3. ă cu ştabi, la care erau aduse, ca desert, fete pentru prostituţie
 4. oră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în ad
 5. insula belina: avem 20 stiri despre insula belina. Citeste acum toate articole despre insula belina pe Digi24.r
 6. Insula Belina Liviu Dragnea. Citeste si: CNCD i-a amendat pe Klaus Iohannis, PSD și Traian Băsescu Premierul a cerut să se verifice tot ce s-a construit ilegal în Insula Belina, iar Ministerul.

Insula Belina si Bratul Pavel se intorc, azi, la stat. Orban spune ca fara contractele cu Tel Drum. Premierul Ludovic Orban a anuntat joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca Insula Belina si Bratul Pavel se intorc, de astazi, in administrarea statului, preluarea urmand sa se faca fara contractele cu Tel Drum Insula Belina a revenit în proprietatea statului. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a participat, astăzi, alături de directorul general al Administraţiei Naţionale a Apelor Române (ANAR) la preluarea în mod oficial, de către stat, a insulei Belina şi braţului Pavel, foste fiefuri ale lui Liviu Dragnea, ex-preşedintele PSD şi ale. Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, vizitează luni Insula Belina, reintrată în domeniul public, la şapte ani după ce a fost scoasă din proprietatea statului, trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman şi dată în administrare firmei Tel Drum, apropiatdă de Liviu Dragnea. În prezent, domeniul unde îşi petreceau timpul liber lideri ai PSD se află. Coaliţia PSD-ALDE trimite Insula Belina, din nou, la Apele Române. Ce trebuia să se construiască acolo şi ce legături sunt cu Tel Drum. Consiliul Judeţean Teleorman a adoptat un proiect de hotărâre prin care are loc reîntoarcerea insulei Belina şi a Braţului Pavel în domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, după ce acestea au ajuns în urmă cu cinci ani.

280 de hectare! Aceasta este suprafața pe care se întinde Insula Belina. O bucată de Rai ascunsă de ochii oamenilor, situată în albia Dunării. Liviu Dragnea o furase de la stat și începuse să ridice construcții ilegale acolo pentru propria distracție. O vilă cu zece camere, o casă de vacanţă, două pontoane, un foişor un loc pentru grătar, dar şi un pod suspendat Belina, mutată pe insula CCR. 23 octombrie 2017 Ioana Radu Justiție 6. Update: Sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, privind cercetările DNA legate de modul cum au fost adoptate în Guvern hotărârile privind insula Belina a fost depusă, luni, la Curtea Constituțională. Președintele Senatului, domnul Călin.

Imagini uluitoare! Cum arată, de fapt, insula Belina

Insula Belina a devenit cunoscută după ce procurorii au deschis dosarul penal în care îi cercetează pe miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb pentru că ar fi ajutat ca zona să iasă din circuitul public şi să devină practic un domeniu administrat privat care să fie concesionat către Tel Drum Insula Belina și brațul Pavel revin în proprietatea statului, acesta este anunțul făcut de premierul Ludovic Orban, la începutul unei ședințe de Guvern din mai 2020. Vineri, Ionel Dancă a spus că această decizie este o reparație a unei monstrozități juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului. Insula Belina, din nou a statului, [ 27 noiembrie 2018. Insula Belina revine la Apele Române, în domeniul public al statului, în urma unei decizii de luni a Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman. La fel şi Braţul Pavel. Pe ordinea de zi a şedinţei de luni a CJ Teleorman s-a aflat un proiect de hotărâre privind revenirea unor părţi de imobile din domeniul public al. Insula Belina a făcut obiectul unui dosar instrumentat de DNA. În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului.

Control pe Insula Belina

 1. istrarea statului, după ce va fi semnat procesul-verbal de preluare de către.
 2. istrarea Consiliului Judetean Teleorman, care le-a inchiriat , la doar cateva zile dupa ce a intrat in ad
 3. Insula Belina nu făcea parte din baltă. Nu am ajuns niciodată acolo. Umbla vorba că odată ajuns în Belina puteai să nu te mai întorci Ni se spunea asta probabil să nu ne încumentăm să traversăm înot braţul Pavel. Aşa că priveam de pe mal pâlcurile de copaci şi vegetaţia luxuriantă
 4. istrarea statului, dupa ce Tel Drum si familia Dragnea le-au folosit cativa ani. Dupa 5 ani, Insula Belina si Bratul Pavel au revenit in ad
 5. Insula Belina a fost folosită, după ce a trecut la Consiliul Judeţean Teleorman, pentru relaxare şi pescuit. Nu lipsesc construcţiile civile, foişoarele, clădirile cu etaj şi chiar o zonă pentru aterizare, destinată elicopterelor. Informaţiile se desprind din rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au finalizat ancheta penală în dosarul ce.
 6. istrare a Insulei Belina
 7. Conform Anexei 1, este vorba despre Insula Belina, având un teren de 2.103.885 de metri pătrați, la care se adaugă un parapet de 403 metri pătrați, cu o valoare de inventar stabilită la 33.961.732 de lei, dar și de Brațul Pavel, compus din teren cu suprafața de 1.368.733 metri pătrați, cu o valoare de inventar stabilită la 2.705.

Insula Belina şi Braţul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Judeţean Teleorman, care îşi asumase că va construi acolo o zonă de agrement pentru populaţie. Însă după apariţia dosarului penal, instrumentat de DNA, CJ Teleorman a decis că nu mai are niciun motiv să păstreze rolul de administrator. Premierul anunțase din luna mai că insula Belina și brațul Pavel, din albia minoră a Dunării, va reveni de la Consiliul Județean Teleorman în administrarea statului român, prin Administrația Națională Apele Române.. Decizia Guvernului vine după ce Parlamentul, în urmă cu câteva zile, prin votul final al deputaților, a adoptat, pentru a doua oară, proiectul care instituie.

Proiectul lui Șerban Nicolae care face din insula Belina un paradis fiscal a trecut din nou de Senat. Senatorul PSD Șerban Nicolae a revenit, în septembrie, cu o propunere legislativă care prevede un regim fiscal special, cu reduceri de taxe și de impozite pentru construcții și activități desfășurate pe insule și grinduri. Proiectul. Insula Belina și Brațul Pavel fuseseră transferate în 2013 printr-o Hotărâre de Guvern Consiliului Județean Teleorman. Aceste proprietăți au ajuns ulterior la Tel Drum și au fost utilizate de familia Dragnea pentru partide de pescuit și relaxare. În acest dosar, DNA i-a trimis în judecată în iunie 2018 pe fostul secretar de stat. Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi, in sedinta de Guvern ca Insula Belina si Bratul Pavel au reintrat in posesia statului soman. Am o veste buna sa va dau: dupa o lunga perioada in care Insula Belina si Bratul Pavel au ratacit prin mainile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului si ai lui Dragnea, astazi Insula Belina va reveni in administrarea statului Cum a apărut dosarul Insula Belina? La 13 iulie 2017, urmaşul preşedintelui PSD la şefia Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, a fost pus sub urmărire penal pentru închirierea unei suprafeţe de 80 de ha, care a trecut în administrarea CJ printr-o HG semnată Liviu Dragnea, vicepremier la acea vreme Ultima editare a paginii a fost efectuată la 29 septembrie 2019, ora 01:52. Acest text este disponibil sub licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice; pot exista și clauze suplimentare.Vedeți detalii la Termenii de utilizare.; Politica de confidențialitat

Pe insula Belina era şi o mică fermă - Digi2

Cum arată insula Belina, unde Dragnea își ducea prietenii

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a intrat luni in fieful lui Liviu Dragnea - Insula Belina din judetul Teleorman. El s-a declarat satisfacut ca statul roman a reusit sa recupereze Insula Belina de la firmele si politicienii locali Insula Belina se întoarce la statul român. Lovitură masivă pentru Dragnea! Insula Belina se întoarce la statul român. Brațul Pavel și insula Belina au revenit în proprietatea statului român și în administrarea Apelor Române. Se respectă astfel legea care stipulează că dacă în cinci ani de la preluarea în administrare nu s-a. Pescari industriali de-o viața cu acte în regula care pâna în 2011 pescuiau în apele Brațului Pavel și in Lacul Central de pe Insula Belina nu mai au..

VIDEO FOTO Cum arata micul paradis la Dunare detinut de

Ministrul Mediului vizitează insula Belina, fostul refugiu al lui Liviu Dragnea Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, efectuează, luni, o vizită de lucru în județul Teleorman, însoțit de directorul general al Administrației Naționale Apele Române (ANAR), Ervin Molnar Curtea Constituțională a României (CCR) a respins joi cererea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și a constatat că nu există conflict juridic între Guvern și DNA ca urmare a cercetării privind legalitatea hotărârilor Executivului prin care părți din insula Belina și brațul Pavel au trecut din proprietatea statului în cea a județului Teleorman, scrie Agerpres Belina - Episodul 1 - Insula Comorilor. Posted by Stiri si Oferte Video 5 august 2021. Deci albia minoră înseamnă între mal și mal, cu insula (Belina, n.r.) din interior. În momentul în care un curs de apă a dispărut - brațul Pavel - atunci malul s-a mutat pe partea ailaltă a insulei, firesc, deci nu mai există în albia minoră

List of islands of Romania - Wikipedi

Insula Belina este un motiv in plus ca romanii sa nu mai dea niciodata vreun vot clicii pesediste, a scris Muresan pe Facebook. Citeste si: Ce a gasit ministrul Mediului pe Insula Belina: Dupa doi ani reusim sa redam romanilor Insula Belina si Bratul Pavel Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizitat luni Insula Belina din judetul Teleorman Insula Belina, pasul următor în paradigma infractorilor. Grupul infractional organizat in jurul lui Liviu Dragnea pregatea pasul urmator, dezvăluie deputatul PMP Robert Turcescu. Acesta vorbeşte la timpul trecut, dar e prezent care arde. Astfel, după ce insula Belina a fost trecută ilegal din domeniul public al statului la Teldrum.

Ce a gasit ministrul Mediului pe Insula Belina: Dupa doi ani reusim sa redam romanilor Insula Belina si Bratul Pavel Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizita luni Insula Belina din judetul Teleorman. El s-a declarat satisfacut ca statul roman a reusit sa recupereze Insula Belina de la firmele si politicienii locali. Dupa doi [ Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Insula Belina şi Braţul Pavel vor reveni în administrarea statului român, după ce va fi semnat procesul-verbal de preluare de către Apele Române. După o lungă perioadă în care Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului şi ai lui Dragnea, astăzi [ Dupa doi ani reusim sa redam romanilor Insula Belina si Bratul Pavel, a declarat Costel Alexe. Ministrul a mai spus ca pe Insula Belina a gasit un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiati. Ii felicit pe colegii de la ANAR ca au reusit sa finalizeze si sa semneze procesul verbal de preluare Stirea a fost anuntata vineri de premierul Orban, in sedinta de Guvern: Oh, Belina!Am o veste buna sa va dau. Dupa o lunga perioada in care insula Belina si bratul Pavel au ratacit prin mainile prietenilor din Teleorman ai PSD si ai lui Dragnea, azi insula va reveni in administrarea statului

Belina, insula abuzului Publicat de 26/09/2017 de In-Just Romania Ancheta judiciară privind scoaterea frauduloasă a Insulei Belina și a Brațului Pavel din patrimoniul statului și trecerea lor în patrimoniul județului Teleorman, pentru a fi închiriate apoi unor firme private a readus în prim-plan abuzul în serviciu Tot ce s-a construit pe Insula Belina - de la unitatea de cazare până la foişoare, ponton şi toate celelalte anexe - s-a ridicat ilegal, fără autorizaţie de construcţie, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.. În momentul de faţă s-a solicitat radierea contractelor de închiriere a celor care au în administrare complexul şi zona respectivă

Culmea penibilului la Antena 3

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina revine în proprietatea statulu Am reusit, prin Guvernul Romaniei, sa readucem in domeniul public al statului Insula Belina si Bratul Pave Ancheta DNA. Modul in care insula Belina si Bratul Pavel au ajuns la societatea Tel Drum a fost investigat de DNA. In iunie 2018, procurorii au dispus trimiterea in judecata a lui Sevil Shhaideh, actual consilier al premierului Viorica Dancila, sub acuzatia de abuz in serviciu comis in perioada in care a fost secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei. Sigur, după aia, trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal în Insula Belina şi trebuie dispuse toate măsurile necesare. Aici, Ministerul Mediului va trebui să vină cu o hotărâre de Guvern, în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina şi a Braţului Pavel Insula Belina a fost administrată în ultimii șapte ani de firma apropiată lui Dragnea. În 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu o suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea.

Belina - Episodul 2 - Insula Capturată - YouTub

 1. Insula Belina și Brațul Pavel au fost transferate la CJ Teleorman pentru a fi construite mai multe obiective turistice publice. La numai o zi după ce a ajuns la Consiliul Județean, acesta a constatat că nu are banii necesari și a procedat la transferul către Tel Drum, pentru a face respectivele investiții
 2. Costel Alexe, a declarat că toate clădirile din complexul Belina, construite ilegal, vor fi dărâmat
 3. oră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege
Romania goes to court over whether to recognise gay coupleDanube Islands Explorer

Insula Belina revine statului prin hotărâre de guvern: „A

 1. iserul mediului către consiliul judeţean Teleorman, care ar fi.
 2. El a spus că prin această Hotărâre de Guvern se înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor di
 3. PSD a votat proiectul lui Serban Nicolae prin care insula Belina devine paradis fiscal. Senatorii PSD au votat un proiect care prevede scutiri de taxe pentru terenurile de pe insule si grinduri, pentru dezvoltarea activitatilor economice si crearea de locuri de munca, de care ar beneficia si insula Belina din Teleorman, care face obiectul unei anchete DNA
 4. istrul Justiției, Tudorel Toader, acuzat că tolerează.
 5. istrarea statului. Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că Apele Române va prelua în ad
 6. istrarea Apelor Române by Iulia Stănoiu mai 26, 202
 7. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, au fost efectuate notări în cărțile funciare ale celor două imobile (insula Belina și brațul Pavel) cu încălcarea dispozițiilor din Codul Civil, pentru a ascunde titularul dreptului de închiriere și pentru a facilita adoptarea hotărârilor de guvern menționate

Ministrul Mediului, şocat de ce a găsit pe insula Belina

 1. istrarea statului. De către. Jurnalist. -. 21 05 2020. Premierul Ludovic Orban anunţă, joi, revenirea Insulei Belina în ad
 2. istrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, care a făcut luni prima vizită pe insulă împreună.
 3. Darie Ducan, câştigătorul bursei Ierunca-Lovinescu. La 17 iulie 2020 s-a încheiat evaluarea dosarelor de candidatură pentru bursa Ierunca-Lovinescu 2020-2021
 4. Augustin Lazăr analizează încă dosarul Insula Belina 26.09.2017 - 14:25 Deși Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri, pe 22 septembrie, că a transmis Parchetului General referatul în doarul Insula Belina, pentru a fi..
 5. istrației Naționale Apele Române, procesul verbal de predare-primire a brațului Pavel și a insulei Belina a.

Primele imagini de pe Insula Belina

Jurnaliştii de invetigaţie de la Passport Productions au lansat un fragment din al treilea episod al serialului Belina - Insula Fărădelegii, înaintea difuzării episodului în sine, deoarece vorbeşte despre traficul de persoane făcut în zonă. Citeste. Tel Drum a pierdut Insula Belina și Brațul Pavel. Rămân în administrarea. Conform procurorilor, Insula Belina si Bratul Pavel, fiind situate in albia minora a Dunarii, fac parte din domeniul public al statului, prin efectul legii si al Constitutiei, si prin urmare nu puteau fi trecute in proprietatea vreunui consiliu judetean prin hotarare de guvern, ci doar prin lege

Viscri, satul devenit celebru la Palatul Buckingham

Insula Belina, la loc comanda - Cotidianu

Șeful guvernului a anunţat, joi, că Insula Belina şi Braţul Pavel revin în administrarea statului. Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în care Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului şi ai lui Dragnea, astăzi [joi - n. red] , Insula Belina va [